Kleintjes worden groot

Ach, ik heb ze nog gekend toen ze een klein opensource projectje was. Last.FM, vroeger bekend als audioscrobbler.

Een tijdje geleden zijn ze overkocht door CBS en sinds gisteren zijn ze gestart met een gratis on-demand muziek service. Met EMI, Sony, Universal, Warner en een gigantisch aantal onafhankelijke artiesten onder de vleugel vormen ze hiermee de grootste legale online muziekbibliotheek van dit moment. Momenteel nog beperkt tot enkele landen (UK, US, Duitsland) en je kan elke track slechts 3 keer afspelen. Desalnietemin, de huidige positieve trend van alternatieve & betere muziekverdeling is hiermee ingezet.

En de artisten? Die worden betaald volgens hoe vaak hun nummertje gespeeld wordt. How’s that for fair?

Ook KDE heeft een volgende grote stap gezet, en een vurige wens van mij wordt spoedig werkelijkheid. KDE zal verschillende van z’n applicaties naar Windows porten. Dit is eindelijk mogelijk doordat de mannen van Trolltech hun licentie model voor Windows gewijzigd hebben naar GPL. De saaie legale details zal ik je hiervan besparen (who cares right?). Het belangrijkste gevolg is dat (Thank you, God!!) Amarok spoedig ook op Windows te draaien valt.

Amarok is naar mijn mening de beste muziek player aller tijden. Voor mensen met een kleine muziek verzameling is er niet echt een meerwaarde, maar vanaf je muziek bibliotheek volwassen wordt, dan heb je een player nodig met een goeie bibliotheeksfunctie. Visualisations zijn leuk, maar als je niets terug vindt of 3 keer dezelfde nummers staan hebt omdat je folder structuur pure chaos is, dan ben je er allemaal niet zo veel mee.

Enter Amarok. Rediscover your music.

Zie het als iTunes, maar dan zonder de nadelen en voeg nog talloze voordelen toe.

And it’s coming to a windows-desktop near you. 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: