Tagliatelli met romerige asperge saus

Neen, ik heb geen zin in pitta. Echt niet. Beurgh, pitta is beurgh.

Ik had er echt geen zin in. Pitta, frieten, pizza, … Pfft dat kon beter.

Dus werd het freestylen met wat we nog in huis hadden.

De buit:

  • Een bokaaltje asperges
  • Geraspte kaas
  • Hespeblokjes
  • Pasta
  • 2 sjalotjes
  • 1 kruidenblokje (peterselie, kniflook, kervel)

En daar hebben we dus iets lekkers van gemaakt. Bereidingstijd: even lang als de pasta moest koken. 🙂 Een goeie tien minuutjes dus.

Resultaat: super lekker.

And it goes a little something like this.

Snij je sjalotjes klein en roerbak ze in een hete wok. Strooi er dan een dikke soeplepel bloem over. Al roerend even laten bakken.

Giet er dan het vocht van de asperges bij en ongeveer evenveel water, het hangt ervan af hoeveel saus je wil. Blijven roeren terwijl je saus bindt.  Wanneer je saus gebonden is,zet je het vuur een tikje lager. (Als je saus te dik is, beetje water bijdoen en rustig blijven roeren)

Snij je asperges in korte stukjes (2 a 3 cm) en doe ze er samen met de hespeblokjes bij. Giet er 1/3 zakje kaas over en verbrokkel een half kruidenblokje. (of meer kaas als je je saus graag zwaar en kazerig hebt)

Rustig blijven roeren tot je kaas 1 geworden is met de saus (dus romerig en niet rekkerig).

Tetaaaaah!

Smakelijk….

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: