Universal heeft het licht gezien

Via tweakers:

“Nokia heeft een deal met Universal gesloten die bezitters van telefoons die Nokia’s toekomstige ‘Comes with Music’-dienst ondersteunen, in staat stellen tot een jaar na de aankoop van het mobieltje gratis muziek te downloaden naar telefoon en pc.”

Mag ik even volmondig en met een diepe zucht zeggen: ein-de-lijk!

De grote koppen in de muziek industrie beginnen hem eindelijk te vatten.  DRM was al een stille dood aan het sterven. En dit nieuwsberichtje bevestigd dat de commerciele spelers eindelijk willen inspelen op de vraag van de consument.

Het “gratis” aspect is niet zo belangrijk in dit bericht. Nokia zal wel een vette prijs betaald hebben voor de licentie en deze wordt indirect toch meegerekend in de prijs van hun toestellen. Nothing new there.

Wel belangrijk is het feit dat je de muziek mag houden na het downloaden. Ook nadat je abonnement vervallen is. En dat je de muziek zowel op je GSM als op je PC mag beluisteren. Onvoorstelbaar.

Goed nieuws, want als ze deze weg blijven opgaan komt er misschien terug een tijd waarin we weer rustig een liedje mogen neuriën zonder bang te moeten zijn dat we hiermee de licentie voorwaarden aan het verbreken zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: