Movie pick of the week

Dit (verlengd) weekend stonden er weer wat films op het lijstje.

De grote winnaars waren:

BenX (cinema) – grootse film voor ons klein landje. Hoge score qua originaliteit, authenticiteit. Andere troeven: gezonde humor, niet uitgemolken emoties en sterke vertolking.

Stardust (cinema) – de verfilming van het gelijknamige boek van Neil Gaiman en Charles Vess (dat ik ook toevallig in m’n bibliotheek staan heb wegens het knappe artwork. Eén van de weinige boeken die ik niet uitleen. Neen F, ook niet aanjou. :-P). Dit moderne sprookje is zeker een cinema bezoek waard omwille van de mooie details en panorama’s, dit mis je gewoon op het kleine scherm. Een prachtig aandoenlijk sprookje met Michel Pfeifer (zeg ik dat goed?) in een schitterende “Bad guy” rol.

TransAmerica (DVD) – Het verhaal van een transeksuele vrouw (dus een ex-man en geen travestiet) die ontdekt dat ze nog een 17 jarige zoon rondlopen heeft. Haar spaargeld voor de laatste operatie (Quote: “You’re going to turn your dick inside out!?!”)  gebruikt ze om haar zoon uit de gevangenis te halen en hem te leren kennen. Ze vertolkt haar rol met een integere zachtheid die me enorm raakte. Sterke film met leuke humor.

De grote loser van deze week was:

Epic Movie. Beurgh! We hebben hem zelf niet uitgezien wegens te slecht. Een ware kwelling voor het film-liefhebbend oog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: