Falcon Twin – Online Graphic Novel

Link: http://falcontwin.com

Wie niet bang is van een streepje manga of een emmertje bloed zal veel plezier vinden in deze OGN.

Zoals het woord “novel” duidelijk maakt is dit een verhaal. Dat wil zeggen dat je aan het begin moet beginnen om het verhaal te volgen. En het begin is 20 April 2003. Je kan dus vlotjes zo’n 400 pagina’s na elkaar lezen, en vanaf dan is het (ongeduldig) wachten op de volgende wekelijkse bladzijde.

The making

Op 20 april 2003 begint Brendan Mecleary met veel gevloek, gesakker en zelf-kritiek aan z’n eerste online novel. In die eerste pagina’s zie je hem dan ook worstelen, op zoek naar z’n eigen stijl, je beleeft z’n gevecht met shading (schaduwen) vanop de eerst rij mee. Onder elke bladzijde die hij post kan je z’n commentaar lezen, een soort van “making of” best wel leuk in een graphic novel.

Langzaam zie je hem groeien en zelfzekerder worden tot hij uiteindelijk stabiliteit gevonden heeft.

The story

Het verhaal begint bij Mika, een jonge studente, die met haar klas een instituut voor technologisch onderzoek bezoekt. Daar bevindt zich het eerste prototype van een teleportatie-machine. Wanneer er plotseling terroristen is de term “All hell breaks loose” van toepassing. Mika en haar vriendin geraken gewond en verschuilen zich in de machine waarna ze per ongeluk geteleporteerd worden naar een andere wereld.

Mika, een echt eerste klas watje die steeds afhankelijk geweest is van haar vriendin, moet het plots in haar eentje redden. Ze wordt gered door Treska, een dievege en samen met Evan, een priester, gaan ze samen op pad. Van Evan leert ze zwaarvechten, van Treska assertiviteit. Alles gaat betrekkelijk goed tot Mika volledig door het lint gaat en op de meest gortige en bloederige manier twee struikrovers vermoord. Maar die skill blijkt later goed van pas te komen.

En dan wordt het echt leuk. 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: