Creamy Chicken Delight

Hmmm.. Zalig!

Dit gerechtje heb ik vanmiddag zomaar uit m’n losse pols geschud met de ingrediënten die in huis waren. No cheating or borrowing on internet and cookbooks. Dit is 100% Liese en ongelooflijk lekker.

Ingredienten: 2 tomaten, 1/4 bloemkool, 1 kipfilet, 100 gr. spekblokjes natuur, (verse) thijm, mosterdzaad, 1 klein potje philadelphia en “italiano” kruidenblokje.

Ik heb dit met rijst gedaan, maar daar doe je natuurlijk mee wat je wil.

Verwijder het sappig gedeelte uit de tomaten en snij ze in kleine stukjes. Strooi er de mosterzaad, wat verse thijm en enkele basilicum blaadjes doorheen. Kook de bloemkool in een potje water 5 minutjes voor in de microgolf. Snij de kip in lange repen en strooi er wat thijm over.

Doe dan wat olijfolie in de wok en als die goed heet is bak je de kip erin, wanneer de kip gedraaid is doe je er de spek blokjes bij. Even wat roerbakken en dan het vuur een tikje lager. Doe de tomaatjes, de bloemkool en het kruidenblokje erbij. Even laten sudderen. En tenslotte doe je de philadelphia erbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: