Dell en Linux

De laatste tijd is Dell al vaak in m’n oog gevallen.

Eerst was er Dell Idea Storm. Dit initiatief is een online forum waar Dell zijn consumenten de kans wil geven om eens hun zegje te doen. Via dit forum kan je ideëen delen, nieuwe voorstellen voor diensten of producten doen. Andere mensen kunnen stemmen op je ideëen. Op die manier wil Dell ontdekken wat er bij de consument speelt. Op zich al een mooie marketing stunt, waar je als eindgebruiker toch wel het gevoel krijgt dat je mening telt.

Al snel bleek dat er een wereldwijde kreet was om open source en linux. In de OSS community werd er luid gespeculeerd of Dell hier rekening mee zou gaan houden. Als reactie hierop las ik vorige week dit artikel. Hierin maakt Jack Schofield enkele goeie argumenten waarom het zo moeilijk haalbaar is om als hardware leverancier Linux te voorzien.

En tenslotte viel m’n oog op deze link. Op de Direct2dell site (een blog van Dell zelve) blijkt dat de kreet om aandacht wel degelijk gehoord is. Meer nog, Dell wil meer details over de preciese wensen. En hiervoor hebben ze dan weer een linux vragenlijst online gezet. Helaas is deze niet bereikbaar op het moment dat ik dit schrijf.

Ik ben heel nieuwsgierig waar dit heen gaat.

r.

Advertenties

1 reactie »

  1. 2e smurf Said:

    tiens, enkele van die argumenten heb ik al eens eerder gehoord van iemand anders (weliswaar in een licht andere context maar enfin) 😉


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: